Om oss

Det är något vackert med vår historia. Som eldstaden. En av våra allra tidigaste innovationer. Den har gett oss värme. Ljus. Och möjlighet att laga mat. Den har också genom historien fått symbolisera mänsklig gemenskap. Det var kring eldstaden vi samlades. Och än idag dras vi till värmen och myset den bringar.

Kanske är det också just därför som min huvudsyssla är eldstaden, och då framför allt kakelugnar. Hantverket kring dessa eldstäder har fascinerade mig sedan unga år. Samma metoder används nu som då. Med lera som främsta material. 

Som en naturlig fortsättning av mitt yrke som kakelugnsmakare renoverar jag också skorstenar. Också de väl värda och viktiga att vårda. Ytterligare en syssla är att jag murar och putsar gamla fasader. Att vårda och föra vidare det genuina hantverket som är vår historia är för mig viktigt. 

Jag som driver Moraths Kakelugn och Mureri heter Niclas. Jag är utbildad murare och har arbetet inom yrket i många herrans år, närmare bestämt drygt 20 år om jag inte missminner mig. 

Hör gärna av dig till mig när du behöver hjälp med din kakelugn, skorsten eller puts av fasad!